Zeman.

 

o18o128

 
 

Česká Republikas val av president avklarades & min i boendet ideologiskt relativt låga profil röjdes - för inte är jag oärligt lagd & samtalsämnet var givet: politik.

 
 
o18o1.

o18o1.

 
 

Medboende med sällskap orerade om populism, xenofobi & pro-ryska nyheter - som att lyss DN ur köttsgrammofon. Att tycka annorlunda är oempatiskt, okunnigt & rädslogrundat; samma gamla vals. Sagt var att Marie LePens retorik frestar radikala muslimer att svara med terror, att Sverige & övriga EU-nationer skall hjälpa axla sk. europeisk kolonialskuld; vi skall utan motstånd respektera förflutets beslut att ingå i den Europeiska Unionen, även om utveckligen ogillas..

 

Häpnade; är än häpen.

 

Vem Miloš Zeman är - annat än att han är bundis med Vladimir Putin - & vad han vill - annat än att han står i opposition mot Europeiska Unionens vurm för svartinvandring - vet jag ej, men nog tros han trevligare än EU-kramaren Jiří Drahoš, som tolkat av vilka hans kritiker är & hur denna kritik tar sig uttryck. Kan dock gissa att han näppeligen är vare sig anti konsumtionsdystopin el. för ett radikalt naturvärnande - sålunda blott en best bland andra.

 

Men, ändock: en best som arbetar för den slaviskt vita karaktären inom landet. Sedan ankomst 16:e december har jag sett 13 sällsynt svarta; detta - att så få - skall han ha ett uppriktigt tack för.

 
 
Såg denna den vecka en handgranat dödade en oskyldig man i Stockholm. Fjärilseffekten: så kan det gå när Marie LePen öppnar truten.

Såg denna den vecka en handgranat dödade en oskyldig man i Stockholm. Fjärilseffekten: så kan det gå när Marie LePen öppnar truten.

 
Lojura RándottirComment