Židenice.

 
 

I Brno lever jag i Židenice (Brnos äldre kärna); till fots ett par stenkast från vitahöjdvy över tornsiluetter & 25 minuter från siluetters centrala torgs ståtlighet.

 
 
RÁNDOTTIR Židenice tyrkysová.jpg
 
 

Ovan turkosa - inneriklätt paisley - pärla, passerar jag på väg mot förnödenhetsbutiken Albert, som är belägen vid spårvagnsstation samt kiosker för tobak & karameller. Här i utkanten är byggnaderna trista östblocksblock - dock ibland glädjande rosa, osjälat kantiga samt nedgångna av slashasslynglars revirmarkeringar.

 
 
 
 

Kostel svatého Cyrila a Metoděje är grannkyrka vilken har denna söta pepparkakskrubba. Sällan har krubba givit ljuvlig doft!

 
 
 
 

Han som hyr ut bo är keramisk konstnär vem skapat GAUDI-ARTAD oas - med lustig spegel - av badrummet, i hem vilket bortsett från anonymt litet kök i stort är behagligt för blick; varmt trägolv & tjocka stockar, samt ljusinrymmande takfönster i vartenda rum.

 
 
Lojura RándottirComment