Ty.

 

Luna N Dec

 
 

Ibland hörs omgivnings nyfikenhet: varför är jag så som jag är, med allt vad det innebär; med min blick & mitt skick.

 
 
o13  EL BERGUEDÀ  \  CATALUNYA .

o13 EL BERGUEDÀ \ CATALUNYA.

 
 

Det var en gång en katalansk dalgång, där O.mänsklig hona & hane levde nära jorden. Att leva så nära jorden gjorde hondjurets inre djur alert & sålunda hennes fullkomliga mänsklighet närmre, än vad den varit nära institutionsbygds betongsjok. Hon trodde sig kommit för att odla jorden men fann sig främst kommen för att odla sin rena mänsklighet.

 

Med blod, svett & tårar.

 

När hon begav sig vidare ville hon vidga naturtiden. Så, hon hade fria nästen under sydeuropeiska höst- & vinterperioder, vita knutars stuga i Jämtländsk juni, skogsera med brunnsvatten - utan elektricitet; med.mänsklig elektricitet, moskitjäkligt gårdsarbete i granna Sydlappland.

 

Allt närmre naturen kom allt närmre kom hon vem hon är; är jag - vem är jag, när Människa blomma?

 
o16  LULE  \  NORRBOTTEN.

o16 LULE \ NORRBOTTEN.

 

Vem är jag som Människa, när hon tvagat mig fri sedan flykten från smuts mina knän krälat djupt uti? \ Poem: MÄNNISKA. Vem jag är är vem naturen ville; så som jag kom att blomma sedan brännässlekinder & brand i kamin, glimmande morgonfrost & slaktad kanin.

 

Jag är resultatet.

 
 
o15  SANDVADET  \  GÖTEBORG.

o15 SANDVADET \ GÖTEBORG.