Försvinnande rårakor.

 
Försvinnande rårakor. I. jpg
 
 

Fantastiskt feta, ändock luftigt frasiga.. fort försvinnande från fat, försvinnande goda. Att servera exceptionella rårakor är en förmåga som jag vill äga, så att det skall talas om den i generationer. Tidig tagning: o17 RÅRAKA.

 

De fredagsfrasiga var de godaste fram till nu; skört tunna - välstekt yta - & rikt av kokosolja (för mig) samt äkta smör (för mannen). Äggvita hjälper mig att hålla dem samman. Salt, vitpeppar & svartpeppar passar.

 
o17o8o4: I gjutjärnspanna kom gullyta för godsakerna serverade med riven pepparrot, alfalfagroddar samt grönkål & lingonsylt likt oreganofånget från Gemträsk-jord.

o17o8o4: I gjutjärnspanna kom gullyta för godsakerna serverade med riven pepparrot, alfalfagroddar samt grönkål & lingonsylt likt oreganofånget från Gemträsk-jord.

 

Vad som kan överraska är min prövning med krossad nejlika; i försvinnande liten mängd innan rårakorna formas, & riven vitlök i smörklick. De rörda lingonen skall ogärna beblandas med denna pikanta detalj - den starka kryddan med det milda smöret är ruskigt njutbart till nakna rårakor.


 
 
Smörstekt råraka med osöt lingonröra, frasiga brännässlor & färsk vitlök i smör.

Smörstekt råraka med osöt lingonröra, frasiga brännässlor & färsk vitlök i smör.

 
 

Fotografiet föreställer bara en liten smakportion; mannen har spisat restaurangmål, men skall nog inte klaga över sent, salt, fett husmanstugg - med kvalitativt fläsk, som naturligtvis lades till - vid hemkomst.