Barnafödarbiologin.

 

Luna Apogee
 

 
 

BARNAFÖDARIDEOLOGIN - om barn producerade bortom livmoder: Detta är i mina ögon ett sant radikalt & utopiskt scenario, jag tänker mig att det kan komma att äga rum i ett samhälle där vi gjort oss av med den patriarkala uppoffringsideologin, där kvinnors kroppar ska fylla olika funktioner för att vara värda något, & där forskningen & teknologin inte styrs av vinstintressen utan av vad som gagnar mänskligheten som helhet. skriver Arsinoe.

 
 
 

I mina ögon är detta en skrämmande dystopi: Varför vill en ge staten denna makt? skrev jag. Oavsett decentraliserat el. ej är det ej människans makt & jag tror ej att det är sunt för barnet. Detta kan jag strida för med vetenskapens ord & politikens svärd - fast varför & för vem, när det i mina ögon ruggigaste är att det är ett diaboliskt gudafrämmande scenario i vilket vi överlämnar vår mänsklighet till maskinen & är vår kropp & själ-symbios till ogagn. Den kamp jag för är inte primärt av vetenskap &\el. politik: den är spirituell. Dock, i debatt går essensen av själ förlorad & därför 'debatterar' jag inte tro. Du kan inte hugga in gud i någons kropp; gud hugger sig ut.