Tycke.

 
 

I längtan inför naturboet härnäst, har jag i rader skrivit ned visst av vad som givit mig stortycke för det anspråkslösa livet i det storslaget naturbelägna, sedan späda barnsben själsligt åstundat.

 
 
 
o13o3  El Bergueda, Catalunya.

o13o3 El Bergueda, Catalunya.

 
 
 

o 1 3 o 3 / o 6
El Berguedà, Catalunya.

Att sovrumsvy var ovan drömska, låg nära hjärtat att tycka om - & att från nära mark se häxberget Pedraforcas vita sockertopp, tycktes än mer om; vid siande siade jag vänd mot det mytomspunna blå berget. Tyckte om de 15 hektarens inspirerande möjligheter: jordmat & lerkosmetika, åsnehagar & kådakarameller, U.F.O-skådning & festivitet.. tyckte om jorden - den helade mig, den sylvassa stjärnhimlen - den fick mig att häpna, & de skäggiga blyga åsnorna i vår sluttning - de jag gav morötter. De stunderna som var kreativa, när sällskapet & jag skapade television av en griffeltavla & den aftonen som var vacker, när skyn var romantikskär & fri klang av fjällkors bjällror ekade över dal.. Det tyckte jag om.

 
 
 
o14o6  Brunflo, Jämtland.

o14o6 Brunflo, Jämtland.

 
 
 

o 1 4 o 6
ODJURRIKE.
Brunflo, Jämtland
.

Rent tycke för enkla tvåendet i stormig Storsjö & solgult emaljfat - hett tycke för den enkla kökskonsten med vacker vedspis. Tyckte om att tälja; i en kall & ensam - ej jätteensam; ekorren Lymmel vågade sig allt närmre för var dag, & det tyckte jag om - juni sysselsatte det mig. Promenadvänlig distans till biblioteket var lätt att tycka om - så även att få insupa all lektyr i en röd stuga - få smälta all kunskap, i en tyst stuga.

 
 
 
o141125  Kung Feral i nattsärk i morgonsken.

o141125 Kung Feral i nattsärk i morgonsken.

 
 
 

o 1 4 1 1 / o 1 5 o 5
Sandvadet, Göteborg.

Tyckte om att Kung Feral föreslog vinter & vår i Sandvadet. Allra goast tycke för rofyllda morgnar när vi under tiden för samtal om de nattliga drömmarna gav varandra fotmassage, & sedan ur samsad tallrik inmundigade fröfrodig gröt nattvärmd på spiselkransen. Vi hade vare sig elektricitet el. kranvatten & detta minns jag endast med glädje - ty tyckte om det mjuka fotogenskenet & än mer så frisk brunnsdryck.

 
 
 
o151o  Skördemåne i Sydlappland; genom älghud.

o151o Skördemåne i Sydlappland; genom älghud.

 
 
 

o 1 5 o 6 + 1 o
FJÄLLRÖDING.
Kullen, Sydlappland.

Tyckte om att denna gårds Kullekonung, erfaren av nomadisk period i norra Finland, var en robust man som timrade utan moderna verktyg. Att arbeta naken vid slåtterinsamling, ogräsrensandet & vittjebad, tyckte jag om; jag tyckte om att känna mig som ett djur. Garva skinn, samla rötter, att döda & surpla i mig rökta öringögon.. att lära mig överlevnad, det tyckte jag om. Den midsommarnatt jag ritualplockade kärleksdrömmens bukett, varav en vit hjortonblomma från magiskt kulört myr, har utomvärdsliga färger inpräntade i minne, var jag har sparar allt sådant som jag tycker om.

 
 

Tycker om det förflutnas lärdomar & framtidens möjligheter.