Sund.

 

o171o14\15
Luna A Node
Luna+Regulus

 
 
Sagolikt.

Sagolikt.

 

Vi sov i ett trävirkesvindskydd invid fyrens klippa. Nedkrupen i nollgradssovsäck, i ullknästrumpor & torsoangora, var natt följande kvällningens spektakulära kikarspejande mot rymdsky, ljuv. Mången ockult dröm - mången okulärt eggande konstellation; stjärnornas distans till oss var den osunda människans distans till det sunda förnuftet*; näst intill evig när näst intill förnekande förfallet.

 

* Troligast är att ett samhälle vars folk lever osunt - stegrande psykofarmakaförskrivning, fetma & insomnia tyder på så - är ett samhälle där sunt förnuft är en bristvara.

 
 
Offerdopp.

Offerdopp.

 
 

Skärgårdssundets naturtroget sundhetsgivande väsen - O.väsen väsentligt onära oväsen - oss nära.

 
 
Oktoberbrand.

Oktoberbrand.

 
 

Björk flammade i skog omkring kölden jag tog stilla bad i; bjärta färgers skogsbrand värmde svanvattugivna gåshudsknoppar, & jag ville inte brådska mig till klänningstyget el. för den delen till någonting alls.