3O.

Luna Jupiter

 

Jazzklubben Faschings soulnatt funkytangerade pompös discoteque i diskant, berövande salen det ormiska lo bjuda av tunga basens rytmiska soul, karibiskt influerat icke oävet - & när ur högtalare ej tilltalande fanns heller inte rum att tilltala - även i dämpad vrå invid ytterport gapade vi överansträngt. Ville båd skaka mer rumpa & kackla mer politik: »Förmodligen större chans att bli kåt på föreläsningen* nästa lördag. *DE FRIA. LYSERGSYRADIETYLAMID tycktes aftonödslad på halvdanhet; kalasets drog däremot extraordinärt fraktad, via järnvägsbest, i dolt paket.
 

I Stockholm var jag menad att enkelt ta detta paket från placering - råkade ändock på patrull i form av att slutdestinationens städare med fåtalet steg hann mig före till toalettrummet av vikt & hänvisade mig i annan riktning av vagn när jag försynt sade att jag skulle behöva besöka. Kär vän kom till undsättning; hon sade sig av misstag kastat ting, & den hövlige städkarlen erbjöd sig tömma korgen för henne. När var & ett av dess skräp var ur & detta ting än ej funnits, smög min hjältinna ned handen i botten inunder påsen; hon greppade presenten & såg att han såg & hon föll i skratt & så gjorde också han! Medmänniskor ♥
 

Älskligt var soulglimtar; gudinnors vällustade rörelse i ring, tappra sällskapande: Azemine, Idun, Hippie, Ellinor & Valter, Söderhöjdens tysta gryljus - dess räv, hare & vind - blossande blåbläckspoem; Vad vi viskar är vårt finstilta & Lårved skall klyvas; jord bör plöjsas, & vandring i KATHARINAklang nedom körsbärsblom - skära blad regnande över kärt barns subtila interndusk.