Där kärlek är.

o17o6o6
~Merkurius-M45

 

HAVREMAGASINET BODEN
DÄR KÄRLEK ÄR.

 
NYLUND.

NYLUND.

 

Norrbottniska folkkonsten DÄR KÄRLEK ÄR museipryder atmosfäriska trähavresalar; vernissage & fiol, nationaldag i norr. Sett fler renar, älgar, tjädrar, björnar & järvar än våra skogar & fjäll ens äga - & även en & annan knivsnidd pipgubbe slumrande på småsnickrat sofflock

 
o12 BODEN.

o12 BODEN.

 

Sällskapad av lill-Izabell & lillill-parveln, avnjöts Svea dygn med stursk lokalpatriotism, när vi bedårades av klara färger, fjällgryningar i olja & omsorgsfullt framarbetade hantverk - så som Vuorenmaas kulörta träleksaker vilka givits bygde- & barnbarn, damerna Nylunds utsökt enkla djurskulpturer, Westerlunds vildfauna (exv. lodjur♥) i nät - inspirerande för att greppa slöjdkniv, blåröd pensel & vända den suomikarvade blicken mot myren.

 
 
 
NYLUND.

NYLUND.

 
ASSERI VUORENMAA.   Alavus\Finland.

ASSERI VUORENMAA. Alavus\Finland.

 
KERSTIN H. WESTERLUND.   Laisdalen.

KERSTIN H. WESTERLUND. Laisdalen.