Jūrmalasalt.

 
 

Under resa i Baltikum [BALTIKUMJUNGFRU.] - Eesti & Latvija - föreslog herrn saltgrotta, kallat saltterapi; inandning & strössling av mikroskopiska saltpartiklar - livsenergi gynnsam för exv. själ, hud & luftvägar.

 
 
o18o7 Pärnu rand.

o18o7 Pärnu rand.

 
 

Eesti är ett spa-rike vars förnämsta kurort benämns Pärnu; baltriviera belägen vid havvindsfredad bukt, prydd av kulörta hus. Vi älskade Pärnu, om än: valde att se vad orikare grannen Latvija bar i korg rörande skönt helande.

 
 
 

I Riga gavs utsökt ansiktskärlek - elektrifierad mesoterapi - inom salong Babor Beauty Spa's (Ģertrūdes iela 9, Riga) sfär, & i dess närliggande strandsektion Jūrmala - lettiska versionen av Pärnu - besöktes skimrande saltgrotta: 6€ för 6O minuter på spa vars namn utan ågren glömts (föga extraordinärt spa & summan likartad för Jūrmala).

 
 
 

Snuva & täppa blev av jon-täta luften lindrad - under tiden i saltgrottan försvunnen - & båd sensuell förbindelse samt meditativ förnimmelse, stärktes. Kompakt ström omslutande under djup meditationssession - den förde mig mot Psȳchēs dal i Blunds kungadöme. Vi fann upplevelsen så elegant att vi ordnade för oss att få ytterligare vila i den drömskt vita grottan.