Fjällröding.

 

15o616\29
LUNA+VENUS
JUNE SOLSTICE
LUNA+ALDEBARAN
MERCURY+SOL&TELLUS
LUNA+SATURN

 
 
 

Vilhelmina vätta fjäll, Dorotea sydport, å se; le invid dessa obygdens björnorgan, mark bebodd av Kullekung som slog lie & lapplandvampyrer. Sällskapad av fyrfota Sisu, Hedemora äggfän vars gulor orangeknall, kaniner, unga piger & Lojura i renkrona. Midsommars män imponerades av knogkarl; »En riktig hårding!« yppa medixin. »Du är inte ett husdjur« yppa qweinn. Unikums virke: segt, vinterhärdigt, ur dess mun kom om prekariat ur dess årsringar nomadiska minnen. Kynnesirad i kunnandets lövkrona fäst av det helhjärtade engagemanget inför idealet Okuvad. 

 
 
 
 

Medicinalflora - älgört (salicin, ex. smärta & inflammation), blodrot (astringerande, ex. menstruationskramp & diarré), fiskevett, att döda söta djur & bereda pälsar - skolades lyckat i vad jag vill av året. Ska förkovra mig i dettas kemi dettas metodik. Att bemästra hudkonst har varit - är än - behändig hantverkslockelse för viljan animalisk frihet, samt att vittja ej blott vid vattenklöverstränder utan också i gevärsnå; offerhudar spills i jägares spår. Ren daggnaknad, snåttrablom & gemenskap över rökt öring stöpa inte idylls autenticitet. Slaktklubbat knä, yxklöst hand & nattdröm om dagsysslor är för legering solitt Okuvad.