Arboretum.

 

Arboretum, cirka 3OO trädarter samsas på 3 hektar finsk mark.
Kallioputaankatu, 95420,
Tornio, Suomi.

 
o19o619  Pose i Tornio Arboretum.  Fotograf:  A zemine.

o19o619 Pose i Tornio Arboretum. Fotograf: Azemine.

 
 

Arboretum är ett precis upptäckt smultronsställe i Tornio - om än,så finns kanske inte specifikt smultron här; likväl en terrängskatt främst av grövre sort - av stam. Aldrig förr har jag vandrat i en trädgårdspark med en sådan förkärlek för björk. ♥

 
 
o18o7  De Bergianska rötterna, Stockholm.

o18o7 De Bergianska rötterna, Stockholm.

 
 

..& ett par trädgårdsparker har vi allt strövat i. Omslagsfotografiets väldoftande tulpaner från vår i Bergianska, Stockholöm, & nedoms snövit från förfluten vårmånes Botaniska, Göteborg; när hon levde invid & vi smög in så gott som alltid. De osedda Linnéträdgården - rikets äldsta botaniska trädgård, belägen i Uppsala - samt Sundborns dalagrönska i LARSSONS busiga Lilla Hyttnäs-trädgård, får mig nyfiken; vad de olika carlarnas vitalitet har åstadkommit, är kan hända väl värt att förnimma med varenda ett av de sinnen vi förärats.

 
 
o15o6  Snövit Saga / Botaniska trädgården, Göteborg.   A zemine.

o15o6 Snövit Saga / Botaniska trädgården, Göteborg. Azemine.