Krokimono.

 

o1OO1/O5.

 
 

Under kulturarbete slunkit i & ur silkeskimono, buren vid de porträtteringssessioner som skall föreviga mig i konstnär Anderssons kännande penseltakt, samt buren i paus när jag för folkuniversitets elever poserat kroki i blyerts & kol, likaså födelseskrud för aquarelle & olja

 

Vit siluett, rosa kinder & röd mun i glädjande alster - alla med unika uttryck fastän från ett endaste tidsrum. Den skapandes ögon är Medusas; med en blick är du sten; statyett att fixera vid arket - arket som vill röras som av Midas. Under tidens gilla passage är lemmarna de mina stelnade i starka minuter & fridfullt korslagda i klockans fulla varv. Att raska genom skog kan ta mindre av en människas kraft, än att från palett tolkas fram.

 

Så stilla. Så omsorgsfullt.

 
 
Kimonopalett.jpg