Ís.land.

 

17o9o8

 
 

Festivskatt att i kollektivtrafikstim se oansenligt draperad, osminkad auraskönhet skickligt sticka av íslandsfårull. Hon visade mig hur prinsen går in i grottan för att hämta prinsessan, & därefter bär henne ut densamma väg han kommit; så har vi en maska. 16-år unga Saga imponerade mig djupt, med sin avsmak för alkohol & tycket för garner; sin oornamenterade ändock slående strålande uppenbarelse.

 

Gengäldsmässigt fann snärtor behövande plåster - berättande om barndomens íslandshäst, mig vara änglanära som ville tillgodose; älskar att i ystra sammanhang som helgnätterna är, för tonårsflickorna presentera den äldre kvinnans vårdande ideal. Rouge gör bleka kinder ljuva & en ljuv tös är ett av naturens under, men för envars bästa bör hon int allena vara grädde för blick.

 
 

NORDATLANT: Føroyar.

 
 

& så framträdde omnämnanden om Ísland gestaltat i dröm, där is-land i Nordatlanten var hemmark, & så en dag försvann den under mina fötter; milda, sjunkande snöpölar krävande sicksack omkring tinat för att ta mig i tryggat fast land.